top of page

Topkwaliteit van eigen bodem. Al 30 jaar maakt Upignac ambachtelijke ganzenlever van de beste kwaliteit.

 

Upignac

Ganzenlever 100 % stukken topkwaliteit 13,00 € 100 gr

Diverse confits 

Rillette van eend, heerlijk op toastjes 

Geconfijte eendenbout 

 

Deze producten zijn steeds beschikbaar in onze winkel. Voor andere lekkernijen van Upignac gelieve 4 werkdagen op voorhand te bestellen.

 

Over foie gras

Foie gras betekent letterlijk ‘vette lever’ en verwijst naar de lever van of een gans of eend.

 

Foie gras mag enkel foie gras genoemd worden als het samengesteld is uit 100% lever.

 

Sommige gastronomen zweren bij het zuiver serveren van foie gras. Dat is het product in zijn natuurlijke vorm zonder toevoeging van kruiden. Wel altijd in combinatie met een stukje geroosterd brood.

 

Ook erg populair is de combinatie met wat zoet. Zoals gebakken appeltjes, mangochutney of uien confituur.

Erg vaak wordt foie gras in zijn zuivere vorm gepresenteerd op een zoete ondergrond. Op een stukje opgewarmde brioche bijvoorbeeld.

 

Serveertip

Foie gras serveert u ideaal op een temperatuur rond 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is niet zo goed voor de textuur.

Idealiter haalt u foie gras zo'n kwartier voor u het opdient uit de ijskast.

Per persoon rekent u op gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras.

terug naar boven

                 

 

upignac

le-foie-gras-upignac.jpg
bottom of page